Telefoonnummer

06-16140013

E-mail

info@hannypostel.nl

Openingstijden

Op afspraak

Hieronder vindt u belangrijke informatie om een zo maximaal mogelijk resultaat te behalen met een behandeling middels het Elos-systeem.

Haren niet verwijderen

Indien u een afspraak heeft voor een intake gesprek, mag u de haren niet verwijderen. De te verwijderen haren moeten zichtbaar zijn voor de specialiste.

Voor een behandeling mogen de haren ongeveer 2 à 3 dagen van te voren worden geschoren. Voor de specialist zijn de haren dan nog wel zichtbaar.

Vermijd de zon!

Hoe langer u de zon kunt vermijden na de behandeling, hoe minder kans op hypo- of hyperpigmentatie. Moet u toch in de zon, gebruik dan minimaal een sunblock of beter de Creme Traitement des Intolerances Solaire of No Sun van Institut Esthederm. Hiermee bent u hoog beschermd en toch wordt u egaal licht bruin. Zodra er weer haren in de groeifase komen mogen deze wel geschoren worden.

Frequentie i.v.m. haargroeicyclus

Let op! Het interval tussen de behandelingen is afhankelijk van de haargroeicyclus. Ziet u nieuwe haren groeien, eerder dan uw volgende behandeling gepland staat, kan eerdere behandeling gewenst zijn. Ziet u nog geen haargroei, dan heeft het geen zin om te behandelen (de haren zijn niet in de groeifase).

Scheren geeft geen stuggere haargroei

Er mag dus tijdens de periode van de behandelingen wel geschoren en geknipt worden. Sommige klanten geven aan dat ze bang zijn dat men meer stugge of donkere haartjes zal veroorzaken door te scheren of te knippen. Dit betekent voor veel mensen een drempel, al is wetenschappelijk niet te verklaren hoe een haarfollikel informatie zou krijgen van de bovenliggende dode haarschubjes om dikkere en stuggere haartjes te gaan maken na het scheren. De meeste mensen ervaren echter dat scheren stugheid van de stoppels oplevert omdat de uiteinden van de haartjes dan niet meer aflopend zijn in een dunne punt, maar hoekig. U voelt dan altijd alleen maar het dikkere gedeelte van het haartje omdat de aflopende punt weg is. Net zoals wanneer hoofdhaar net geknipt is, dat voelt ook voller en stugger aan.

Contra-indicaties

De absolute contra-indicaties (dus we kunnen u dan niet behandelen):- bij zwangerschap- gebruik van bepaalde medicijnen, zie hierboven – onwel zijn, acute infecties, koorts- pacemaker of inwendige defibrillator- keloide reactie van de huid wanneer u wondjes heeft (= rubberachtig jeukend donker wildvlees tijdens littekenvorming)- nog niet volgroeid zijn, of onder de 18 geen toestemming van de ouders hebben.

Relatieve contra-indicaties

De relatieve contra-indicaties (dus we kunnen u dan wel behandelen, maar niet op de betreffende plekken):

 • korter dan 2 tot 4 weken geleden in de zon zijn geweest met het te behandelen gebied (en naarmate u donkerder bent, geldt deze eis langer)
 • actieve koortslipinfectie (+ 3 weken erna)
 • als u rond de mond onthaard wilt worden
 • metalen in of net onder de huid waar we behandelen:
  • piercings (zullen even eruit moeten)
  • goudinjecties tegen artritis in een gewricht;
  • pinnen of schroeven in gewrichten en botten
  • implantaten in de onderkaak als we de kin moeten behandelen
 • tatoeages: we ontharen niet over de tatoeage heen, want deze verdwijnt hierdoor
 • littekens van operaties die enkele weken geleden zijn uitgevoerd- gordelroos (blaasjes en jeuk en zenuwpijn) rond de taille
 • overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker
 • u geeft borstvoeding. We behandelen dan niet op het bovenlichaam, zodat een eventuele teruggang in de melkproductie niet met onze behandeling geassocieerd kan worden.

En er zijn nog aandoeningen waarbij we wel kunnen behandelen, maar heel voorzichtig moeten zijn:

 • suikerziekte: de herstelprocessen in de huid verlopen dan vaak moeizamer, dus er kan blaarvorming optreden. Dit gaat wel weer over, maar is niet prettig uiteraard.
 • neiging tot epilepsie en ‘aura’-migraine: de ogen zullen we dan extra bedekken met watjes onder de beschermingsbril.
 • u gebruikt veel pijnstillers (of in het algemeen medicijnen die invloed hebben op het zenuwstelsel; deze kunt u herkennen doordat u er niet mee mag autorijden).We werken dan voorzichtiger omdat u minder in staat bent goede feedback te geven over wat u voelt.

Bij twijfel verzoeken we u van te voren aan uw huisarts of specialist te vragen of hij/zij de behandelingen verantwoord vindt. Indien sprake is van een mannelijk patroon van haargroei bij de vrouw, willen we het liefst dat de huisarts/ dermatoloog/ gynaecoloog/ endocrinoloog dit eerst heeft gezien voordat we behandelen. We vinden het nuttig dat de arts een eventueel onderliggend gezondheidsprobleem, waar de hirsutisme misschien een uiting van is, van te voren onderzoekt en zo mogelijk behandelt. Het endocriene systeem is zeer complex. Meestal is de enige manier om te behandelen de Elos-methode. Waarbij het duidelijke mogen zijn, dat in dit soort gevallen er meerdere behandelingen nodig zijn, dan anders het geval is.Soms is het zinvol om advies te vragen. Anders zouden wij aan het ‘dweilen met de kraan open’ zijn.

Wel behandelen

Er zijn ook aandoeningen waarbij u misschien zou verwachten dat behandelingen niet mogelijk zijn, maar die toch prima of neutraal erop blijken te reageren: dus we behandelen de intacte huid wel bij:- psoriasis (we vermijden slechts de plekken)- eczeem- pityriasis rosea.